Help, Mijn Koning is Klusser !

Koningspaar aan de slag bij kinderboerderijAls het een symbolisch opgelegde taakstraf zou zijn, dan kon ik het wel begrijpen, maar wanneer één dag in het jaar de Monarchistische mouwen worden opgerold en zelfs Opoe Trix uit haar Paleis word gehaald om, in het meest afgelegen gehucht van ons land, ramen te zemen en muren te schilderden, van een door onze regering wegbezuinigde kinderboerderij, dan kan ik de PR-boodschap, die daarvan uit zou moeten gaan, toch niet helemaal duiden.

Worden ze in hun Paleizen omringd door een heel leger lakeien, hoveniers en chauffeurs, nu zien we Willy ineens palen in de grond slaan, Maxima loopt schater-spattend met een verfroller, terwijl Opoe Trix met spons en zeem op een wankel trapje haar Majestueuze heup in de waagschaal legt.

Tijdens het zorgvuldig ingeplande pers-moment snorren de camera’s en is de beeldvorming van dit ‘Gekroonde-Klusteam’ vastgelegd. Had het Koningspaar zich in het Oostenrijkse Lech, na de ‘Happy-Snow-Shoot’, de pers nog gewaarschuwd, om hen de rest van het jaar met rust te laten, hier zijn de fotograven weer welkom om voor ‘volk en vaderland’ hun zogenaamde maatschappelijke betrokkenheid vast te komen leggen.

Trix en NLDoetMet enige verbeeldingskracht is de boodschap mij duidelijk; De hypocrieten Oranjes willen zich als actieve weldoeners laten vastleggen. Maar waarom zagen we dan geen klussende Willem-Alexander die zijn eigen aanlegsteiger timmert voor zijn villa aan de Griekse kust…? Maar laat hij daarvoor de belastingbetaler 600.000 euro betalen…. Of zijn WerkPaleis Noordeinde ‘laat’ verbouwen voor 35 miljoen euro…. En zelfs zijn Troonrede niet zelf in elkaar kan spijkeren.

Met meer dan 600.000 werkloze in ons land, zou je natuurlijk ook heel veel goede krachten betaald werk kunnen laten doen, dat hoognodig gedaan moet worden. Zoals bijvoorbeeld het opknappen van bouwvallige kinderboerderijtjes. We plaatsen toch ook geen vrijwilligers op de Zuid-As om de boardrooms van ABN-AMRO of ING te bemannen….

Mocht u dit vrijwilligerswerk toch een warm hart toe dragen, dan kunt u natuurlijk lid worden van Stichting NLDoet. Ze komen echter daarvoor in ruil niet bij u de ramen zemen of klussen, maar wel ontvangt u als welkomsgeschenk, de ‘Unieke Koninklijke Verjaardagskalender’…. Ook mooi.

 

4 gedachten over “Help, Mijn Koning is Klusser !

 1. LS…

  Zelfs dat kan de lamlul niet… Alleen maar zwaaien naar zijn denkbeeldig fans als hij uit de auto stapt en snel zijn jasje dichtknoopt zodat de goegemeente zijn uitpuilende pens niet hoeven te zien.

 2. PS…

  Dat het optrekje aan het Noordeinde aan nieuwe gordijnen toe was; Okay !
  Jarenlang stond Fat Willy achter de gordijnen zich af te trekken als op zaterdagmiddag de lekkere meiden uit Den Haag over het Noord einde zwierden en de hijgende Willy geen blik waardig gunden… Toen er zaadschimmel werd geconstateerd ging het hele gebouw in de steigers… Zo gaat dat bij de Oranje Bilderberg Illuminatie uitvreters familie !

 3. Het renoveren en verbouwen van Haagse paleizen gaat ons miljoenen kosten. Vooral vanwege achterstallig onderhoud.
  Deze eendagsklus is toch alleen maar voor de plaatjes en praatjes.

  Tja, zal het met een President beter worden?

  Bezorgde groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *