Waterschappen het Spoor Bijster

spoorMet de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen van 18 maart 2015 in zicht, gaat er waarschijnlijk geen sterveling van uit dat zijn fel bevochte stem opgaat aan een geradicaliseerde Dijkgraaf die vergevorderde plannen koestert om, naast de Hedwigepolder, ook de rest van Nederland terug te geven aan het water.
Om één en ander toch uit te sluiten, nam ik even een kijkje op de website van de Waterschappen.
Daar werd ik al meteen geconfronteerd met hun doemscenario waar met name het treinverkeer het zou moeten ontgelden.

Al lezend kwam ik er, enigszins opgelucht, achter dat het dreigende gevaar een flauwe waarschuwing blijkt te zijn naar de modelspoor-fanaten in ons land. Zij worden dringend geadviseerd om hun kelder te verlaten en hun hobby naar een hoger plan te brengen. Een droge zolder verdient, volgens de Waterschappen, daarbij de voorkeur.
Omdat onze Dijkgraven met kinderlijke slogans als: ‘Modelbouw is geen Watersport’, in mijn ogen bewezen hebben de modelbouwer, als wel de overige Nederlanders niet serieus te nemen maar voor achterlijk of zwaar dement houdt, voel ik mij niet aangesproken om daar op 18 maart een serieuze gang naar het stembureau voor te maken.

Openbare waterfonteintjesAls ik de Waterschappen weer op het spoor zou mogen helpen, vergezeld van mijn stem. Zou ik pleiten om de openbare waterfonteintjes weer terug te brengen in het straatbeeld.
Door het ontbreken van tappunten, loopt inmiddels iedereen met zijn eigen veel te duur betaalde verwerpelijke plastic waterrantsoen, (waar enkele multinationals schandelijk rijk van worden) en wat de plastic afvalberg alleen maar doet toenemen. Tenslotte is ons kraanwater, in vergelijking met andere Europese landen, van zeer goede kwaliteit.
Tel daar bij op dat, voor de fabricage van één plastic wegwerpflesje, vier liter schoon drinkwater nodig is….  Heb je het dus al snel over een Win-win situatie !

Veel kies-wijsheid gewenst.

 

4 gedachten over “Waterschappen het Spoor Bijster

  1. LS…

   Grander Water Vitalisatie is een uiterst boeiend fenomeen. Ik geef geen waarde oordeel maar fascinerend is dat gevitaliseerd water prachtige kristallen geeft en ziek water zwaar verstoorde kristallen. Dat kan op zijn minst geen toeval zijn. In de land en tuinbouw en bij melkvee heeft het aantoonbaar positieve resultaten gegeven.

 1. LS…

  De Watergraaf en zijn Roofridders van de belasting kennen dit jaar helemaal geen genade nu het water hen en de argeloze bevolking aan de lippen staat ten gevolge van ernstig gebrek aan onderhoud aan onze dijken etc. Een eenvoudige kale AOW trekker moet nu het volle pond betalen als hij op zijn rekening courant een centje heeft staan voor de tandarts, stijgende ziektekosten, begrafenis, cadeautje voor de kleinkinderen etc. Ook als hij niet naar de hoeren gaat, geen alcohol nuttigt, geen sociaal leven heeft de laatste twintig jaar niet op vakantie is geweest, nooit rookt, geen alcohol drinkt, geen drugs gebruikt, één keer in de week onder de douche gaat en alleen maar macaroni eet… Dus dat wordt weer een ouwe sok met het gevaar dat er weer nog meer multiculti smeerlappen voor de deur staan die dreigen je verrot te slaan als jij die sok niet afgeeft. Toch maar eens een briefje schrijven aan Fat Willy ! U kent hem wel onze opgeblazen Waterkoning met Waterzucht (Net als zijn moeder !) Zou het helpen ?!

  1. LS…

   Nu heb ik het zelf ietsje beter getroffen maar dat zou juist een reden moeten zijn. Ben alleen bang dat ik als een dolle tekeer ga dus ik wacht nog even !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *