Sybrand’s Hekwerk

CDA-hekwerk‘Moreel Aanvaardbaar’.
In het programma Buitenhof van afgelopen zondag pleitte CDA-voorman Sybrand van Haersma Buma voor een militaire grensbewaking, om de vluchtelingen die in Europa een veilig heenkomen zoeken, te stoppen.
Hoge hekken aan de Oost-Europese grenzen acht Sybrand dan ook ‘Moreel Aanvaardbaar’.

Dat het CDA er alles aan doet om met deze uitspraken, over de hoofden van de ontheemde gezinnen, een graantje mee te pikken in de populistische en alsmaar groeiende PVV-ren, is wel duidelijk.
Sybrand lijkt zich echter niet te realiseren dat óók hij daarmee de schending van het 1F-Vluchtelingenverdrag, dat deel uit maakt van het in 1951 gesloten verdrag van de Conventie van Genève, betreffende de Status van Vluchtelingen, niet accepteert en hij de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aan zijn Christelijke laarzen lapt.

Holland in Oorlog
Dat de VVD/PvdA-coalitie, mede met instemming van het CDA, al meer dan een jaar bommen gooit op mogelijke doelen van IS in Irak, lijken ze in Den Haag even te zijn vergeten. Dat mede hierdoor miljoenen mensen huis en haard hebben moeten verlaten om een veilig heenkomen te zoeken, lijkt evenmin bij velen nog niet te zijn doorgedrongen.
Ook de rechtse uitlatingen van VVD’er Halbe Zijlstra en Klaas Dijkhoff, die de vluchtelingenopvang in ons land vooral ‘sober’ wil houden (met angst voor de zuigende werking) is in strijd met genoemde verdragen. Alsof vluchtelingen zich vrijwillig in een ijskoude tent laten opsluiten om in de Nijmeegse bossen zonder verwarming de winter door te brengen…

Burgerinitiatief
Terwijl alle hulporganisaties in Nederland haastig over elkaar heen vallen om de in ons land aangekomen ontheemden een zo menswaardig mogelijk opvang te bieden, lijkt het burgerinitiatief het van deze bureaucratische aanpak te winnen.
Bedrijven bieden tevergeefs hun kachels aan bij de poorten van het Nijmeegse tentenkamp en omwonende laten warme kleding in de bossen achter in de hoop dat ze door de tentbewoners worden gevonden.

Het Vluchtelingenbeleid van onze regering als wel de rol van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) is onacceptabel, mensonterend, strafbaar en moreel onaanvaardbaar!

Met ‘Sybrand’s Christelijke Hekwerk’ zal het aantal vluchtelingen in gammele bootjes op de Middellandse Zee weer toenemen en zullen nog meer mensen verdrinken.

vluchtelingen

9 gedachten over “Sybrand’s Hekwerk

 1. Het CDA NOEMT zich dan wel Christelijk, maar IS het niet.
  In Nederland kun je kiezen tussen liberale en sociaal democratische partijen.
  De liberale partijen vinden dat de overheid zich niet moet bemoeien met zaken die je ook aan een onderneming over kunt laten. volgens de liberalen zijn politie, justitie en het leger de enige zaken die je niet aan een onderneming over kunt laten.

  Een sociaal democratische partij vindt dat de overheid ook nog moet zorgen voor onderwijs, sociale huurwoningen en onderwijs. Eventueel uitgebreid met een inkomensafhankelijke verzekering voor gezondheidszorg, arbeidsongeschiktheid en pensioen (AOW).

  Wat onderwijs, huurwoning en zorg betreft, maakt een ondernemer de prijzen zo hoog dat iemand met een flutbaantje het niet kan betalen.
  Wat die verzekeringen betreft, moet je de bevolking tegen zichzelf beschermen, omdat veel mensen gewoon niet de tijd nemen om het te regelen (of het niet kunnen betalen). Simpel, toch?

  Maar het motto van het CDA is: “eigen verantwoordelijkheid, de overheid trekt zich terug”. En dat staat gelijk aan liberaal. Maar liberaal beleid zorgt voor een heleboel onnodige ellende. Buiten verschrikkelijke armoede, worden er meer economische delicten gepleegd, meer moorden, meer zelfmoorden, meer daklozen, meer tienerzwangerschappen, meer schooluitval, meer misbruik van alcohol en drugs en zo kan ik nog eventjes doorgaan. Ook het milieu en dierenrechten komen er bekaaid af bij de liberalen. Al het geld dat dus NIET aan sociaal beleid wordt uitgegeven, gaat via de fiscus naar de miljonairs. En ik dacht dat wel algemeen bekend is dat Jezus een grondige hekel aan rijke mensen had. Maar het CDA dus niet. Conclusie: CDA is niet christelijk. Er is dus helemaal niks “midden” aan die smeerlappen, die na hun dood door Sint Petrus terug naar beneden worden gestuurd. En dan nog een verdieping lager. Laten we alleen al voor die ellendelingen hopen dat de hel bestaat.

  Om een lang verhaal toch nog kort te maken: stem sociaal.

 2. “Dat de VVD/PvdA-coalitie, mede met instemming van het CDA, al meer dan een jaar bommen gooit op mogelijke doelen van IS in Irak, lijken ze in Den Haag even te zijn vergeten. Dat mede hierdoor miljoenen mensen huis en haard hebben moeten verlaten om een veilig heenkomen te zoeken, lijkt evenmin bij velen nog niet te zijn doorgedrongen.”

  Maar de (1e en 2e) kamerleden doen dit willens en wetens; kan toch niet anders?
  Om nationale identiteiten te doen verdwijnen?
  Straks één wereldorde?

  1. Inderdaad, dat is de bedoeling.
   Afgelopen week was in het nieuws dat de science fiction films en series veel inspiratie hebben opgeleverd voor moderne technologie. als je de serie “Startrek” een beetje kent, weet je dat het bestuur bestaat uit “space command” en “earth command”. Rijkdom en armoede bestaan niet meer, want al je wensen worden gemaakt door de “replicator”, een machine die alle wensen op gebied van voedsel, dranken en gebruiksartikelen reproduceert. En omdat iedereen heeft wat hij zich wenst, is er dus ook geen oorlog meer. Iedereen heeft een fatsoenlijk dak boven zijn kop, gratis gezondheidszorg, want die bestaat ook uit technologie en gratis studie.

   Het hele concept kun je vergelijken met het verkiezingsprogramma van de SP. Vreemd? Welnee. Startrek komt uit de jaren 60 van de vorige eeuw. Toentertijd was de VS redelijk sociaal. Als je de reacties ziet op Bernie Sanders, de 74 jarige democratische presidentskandidaat, dan zou je zeggen dat sociaal beleid weer terugkeert in de Verenigde Staten van Armoede. Terwijl het hier juist andersom is. Helaas.

   1. Dat komt omdat de amerikanen hun armoede hebben geëxporteerd naar hun speelje: de EU. Daarvoor hebben ze in 2008 van de 5 systeembanken juist Lehman Brothers laten omvallen. Deze bank had de meeste zakelijke betrekkingen met de EU.

 3. Politiek partijen dat is een geloof. Politici zijn organisatie-criminelen die veinzen dat de kiezer iets te kiezen heeft.

  Iedereen kan dat zelf ook vaststellen: “gezond” geld kan namelijk helemaal geen criminele bankiers en politieke delinquenten als tussenhandelaren gebruiken. Daarom maken bankiers opzettelijk geperveteerd geld en politici brengen en houden dat zieke geld vervolgens als “wettig betaalmiddel” (we zijn verplicht het te gebruiken!) in omloop. En dat is ook werkelijk de enige taak van politici.

  Een minister-president als Mark Rutte die de onbeschaamde financiële belangen van criminele bankiers en van het in omloop houden van een geperveteerd wettig betaalmiddel laat prevaleren boven de belangen van het nederlandse volk is geen “gewone” organisatie-crimineel maar een echte landverrader.

  Stemmen dat is zaken doen met terroristen en kiezen uit 17 soorten poep.

 4. M.a.w: wie straks nog naar de stembus sloft die heeft de afgelopen 20 jaar in coma gelegen. Sommigen gebruiken zelfs de (regerings-) kieswijzer of gaan dan toch maar stemmen “op de minst kwaaie van het zootje”. NIET DOEN! Want daarmee blijven we dit tot op het bot verrotte systeem overeind houden.

  Dus beste mensen: Keer dat weerzinwekkende politieke tuig massaal uw rug toe. Maak niet langer gebruik van hun aanbiedingen. Aanbiedingen in de trant van de “meevallende tegenvaller” en gelijksoortige bagger. Politici zijn alleen nog maar lucht voor elk weldenkend en verantwoordelijk mens.

 5. En dan nog een iets voor mijn vriend want medestrijder Herman Vogel: je artikelen zijn over het algemeen ZEER GOED en een zwarte letter op een witte achtergrond ruimschoots waard!

  1. Bedankt voor je bijdrage Johan. Hoewel een vogel geen veer in z’n reet meer nodig heeft voelt hij zich niet minder gevleid.
   Echter de kleur van mijn ‘pamflet’ zal pas verbleken als daar maatschappelijke aanleiding voor is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *