Spaanse Burgeroorlog

Nederlanders in Spanje
Naar schatting namen, tussen 1936 en 1939, 700 Nederlanders, vrijwillig dienst in de bloedige Burgeroorlog tegen de heersende Spaanse dictatuur.
Zelfs Nederlandse verpleegsters vertrokken naar Spanje.
Hun terugkomst in Nederland was niet bepaald hartelijk. Zo zouden er Tweede Kamervragen zijn gesteld over de kosten van de maaltijd die ze op station Roosendaal zouden krijgen.
Vele van hen sloten zich, na terugkomst in ons land aan bij het verzet tegen de Duitse bezetter (1940-1945).
Inmiddels hebben vele oud-Spanjestrijders alsnog de erkenning gekregen die hun toekwam.

Sake-VisserSake Visser
Bekende namen als
 Ernest Hemingway en George Orwell, vochten mee in de Spaanse Burgeroorlog, maar ook de minder bekende Sake Visser (1910-1996) uit het Friese Lemmer was erbij. Na zijn diensttijd bij de Marine in Den Helder (1933) besloot deze 27-jarige Fries, na zijn verzet tegen de NSB, ons land te verlaten om zich begin 1937 aan te sluiten en te vechten tegen het opkomend fascisme in Spanje.

Politieke afleidingsmanoeuvre
Om de impopulariteit en bezuinigingsmaatregelen van dit falende Kabinet Rutte II te verdoezelen lukt het onze regering telkens weer om nieuwe angst bij de bevolking te creëren. Zo hadden we eerder, volgens Ivo Opstelten, de grote dreiging van losgeslagen en wetteloze motorbendes, waar bange burgemeesters angstvallig hun stad voor afsloten. Nu worden we bang gemaakt voor de Jihadstrijders in ons land… en ook nu beloofd Ivo Opstelten ze op te pakken…

Gelijke kansen
Als kabinet Rutte II een gelijkwaardige samenleving zou nastreven, zonder te discrimineren of groeperingen buiten te sluiten en meer zou inzetten op schooluitval en gelijke kansen op de arbeidsmarkt, zou de behoefte, van de nu zo gevreesde Jihadstrijders, om zich in Syrië te ‘bewijzen’, ongetwijfeld minder sterk zijn. 

Terugkomst
Met namen voor de terugkomst van deze Jihadstrijders word er door onze regering angst gezaaid. Ze zouden onze samenleving ontwrichten door mogelijke aanslagen te plegen.
Zelfs voor mogelijke gewelddadige (Lone Wolf)-acties kan Ivo Opstelten ons niet behoeden. Ook voor het afnemen van paspoorten zal eerst onze grondwet moeten worden herzien…
En als we kijken naar de, teruggekomen blauwhelmen, die met PTSS (Posttraumatische stressstoornis) in het verleden, na missies in Libanon, Joegoslavië, Irak of Afghanistan, in Nederland de weg zijn kwijt geraakt en op hun omgeving zijn gaan schieten, dan is ook dat een logische gevolg van wat oorlog met mensen doet…

‘Wie het verleden kent ziet de toekomst’.

Ga naar de inleiding van dit bericht.

 

Eén gedachte over & ldquo; Spaanse Burgeroorlog & rdquo;

  1. LS…

    Wat de MENSEN steeds vergeten, is dat de monsters aan de touwtjes trekken. Die monsters zijn de Satanisten / Jezuïeten / Zionisten / Royals / Ashkenazi Khazaren / Vrij Metselaars en al die andere Pedofiele KINDERMOORDENAARS / Cabalisten die zich verschuilen in geheime clubjes en die hun energie moeten halen uit bloed,macht,angst en ellende. Je zou er moedeloos van worden maar het moet steeds worden genoemd want ooit zal de MENS overwinnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *