Circus Sharon Dijksma

circus sharon dijksmaIn mijn herinnering was Toni Boltini de laatste die in ons land nog wel eens een flinke tent wilden opzetten om onze zintuigen te verrassen met een melange van dampende olifantendrollen op een bedje van vers zaagsel. Maar daar kwam een eind aan toen deze hooggewaardeerde spreekstalmeester in 1980 zijn laatste circuskunstje vertoonde.
Nu moeten wij ons al geruime tijd behelpen met ‘Circus Sharon Dijksma’, die in haar eigen tent ons telkens weer verrast met haar adembenemende capriolen en hypocriete PvdA-beleid.

Was zij eerder nog begaan met het lot van de kapotgefokte rashondjes, zo stond ze later dit jaar onhandig te jongleren met een overschot aan paprika’s. Daarna kreeg Sharon het aan de stok met de Smienten, die volgens haar de oorzaak waren, van de met vogelgriep besmette kippen. Als toegift is Sharon Dijksma op de bres gesprongen voor de wilde dieren in de Nederlandse circussen en verbied deze nog langer wilde dieren voor het publiek op te voeren. Is het de frustratie dat Sharon Dijksma zelf door geen enkel hoepeltje meer past of is zij echt behept met het welzijn van het dier. Als het laatste haar drijfveer is, dan ben ik toch wel erg benieuwd wat zij gaat veranderen aan haar exportbeleid van varkens, runderen en kippen, die dagelijks in grote hoeveelheden, vaak langer dan 24 uur, zonder voedsel en water, op elkaar gepropt in vrachtwagens door Europa worden gereden.

Vanzelfsprekend heb ook ik niets met een olifant aan een ketting of een zeeleeuw die een bal voor publiek hoog moet houden. Maar dit staat toch in geen enkele verhouding tot de miljoenen dieren die de staatsecretaris van Economische Zaken, jaarlijks onder dieronwaardige omstandigheden vetmest in haar mega-stallen.

Eén gedachte over & ldquo; Circus Sharon Dijksma & rdquo;

  1. Herman, je begrijpt het niet. De btw op circuskaartjes is pindanootjes vergeleken bij de exportopbrengst van varkens, runderen en kippen. En we moeten dat “arme” Nederlandse bedrijfsleven toch een beetje de hand boven het hoofd houden (lucht, water, bodemvervuiling, personeelsbeleid, arbeidsomstandigheden, belastingontduking enz.).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *