Achter ‘De Plakdeur’

PlakdeurDementerende ouderen krijgen binnenkort, naast de keuze langer thuis te wonen, ook de mogelijkheid om voor ‘De Plakdeur’ te kiezen.

(Mocht u het nog niet gehoord hebben: ‘De Plakdeur’ is een fotografische afbeelding van hun eigen vertrouwde voordeur die op de koude kille deur van hun kamer in het verzorgingstehuis kan worden geplakt).

De gedachte hierachter is dat de bewoners zich door deze illusie meer op hun gemak zouden voelen en hun kamer in het verzorgingstehuis als een herkenbare en vertrouwde entree zullen ervaren.
Lijkt er op de deur nog een bedrieglijk echte bel en klepperbare brievenbus waarneembaar, eenmaal binnen zal een ieder zien dat op deze deurmat geen brieven meer gaan vallen…

Mochten de ouderen nog niet genoeg gebukt gaan onder het anti-zorg-beleid van dit kabinet, die deze kwetsbare groep nog maar één keer per maand onder de douche stopt en dan alleen wanneer hun urine langs hun enkels loopt, dan lijkt me dit als dementerende, om achterlijk van te worden.

Als dit is wat PvdA-staatsecretaris Martin van Rijn voorheeft met de 6 miljoen euro die hij wil besteden aan verbetering van een maatschappelijk draagvlak en acceptatie van de ziekte Alzheimer en Dementie, dan lijkt me dit weggegooid geld dat beter had kunnen worden besteed aan goed opgeleid- en betaald personeel in de zorg.

Martin van Rijn achter plakdeurOp ‘De Plakdeur’ zijn mijns inziens meerdere variaties mogelijk…. maar blijft net zo nep als het hele zorgbeleid van Martin van Rijn.

Red de Zorg!
Zaterdag 12 september begint op het Damrak Amsterdam de strijd tegen de afbraak in de Zorg. Deze door het FNV georganiseerde ‘Red de Zorg’, begint om 12.00 uur. 

 

(‘De plakdeur’ was het afstudeerproject met de titel ‘Thuisgevoel’ van kunstenares Marieke van Diepen).

 

3 gedachten over “Achter ‘De Plakdeur’

  1. Ben Gedliplomeerde dieet-kok ,instellingskok 1+2 en horecadiploma kok ,soldaatkok, leermeester ben nu 57 heb 40 jaar levenservaring ook bij jeugdzorg trivium/Lindenhof gewerkt . Leger des Heils Dordrecht en gorinchem , vluchtelingenwerk in Nieuwendijk (1995-1997) U mag me mailen . Es zien of ik wat kan doen het liefst in 4201 BV

  2. Ik vind de actie “Red de zorg” belachelijk. Eerst stemt iedereen massaal op liberale partijen en als die liberale partijen dan gaan doen waarvoor ze zijn opgericht, gaat iedereen protesteren. Wat een idioten. Denken die nou werkelijk dat het asociaalste kabinet aller tijden zich daar ook maar een sikkepitje van aantrekt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *