Graaiend Zorgbestuur bij Patyna

Patyna thuiszorg en Martin van RijnGraaiend Zorgbestuur bij Patyna
Terwijl de hele thuiszorg in ons land systematisch door onze regering wordt afgebroken en deze beroepsgroep in zijn geheel bij het grofvuil wordt gezet, met als doel om ze uiteindelijk als ’tegenprestatie’ voor een bijstandsfooi van Jetta Klijnsma voor Buurvrouw-Plus te laten spelen, is op zich al verbijsterend te noemen.
Nog los van het groeiend aantal ouderen in ons land die door dezelfde regering geacht wordt zo lang mogelijk thuis zijn eigen boontjes te blijven doppen en voor wie deze zorg-aan-huis, net als voor alle andere hulpbehoevenden, essentieel en van levensbelang is.

Een dag na alle tumult over de 12.000 thuiszorgmedewerker die door TSN-Thuiszorg op straat dreigen te worden gezet, lijken bestuursleden en managers in de thuiszorg (lees Loek Hermans van Meavita en Henk Wilbers van Patyna) goed voor hen zelf te hebben ‘gezorgd’.

Zo zal voor de toezichthouders van de nieuwe Friese zorggroep Patyna het beleid van staatssecretaris Martin van Rijn een zorg zijn.
De bestuurders van deze nieuwe zorggroep Patyna (ontstaan uit een fusie tussen Tellens en Plantein) zitten er de komende tijd weer warmpjes bij.
Voorzitter Henk Wilbers van zorggroep Patyna gaat van 10.500 euro naar 21.500 euro en ook zijn overige bendeleden; Irene Barends, Sjoukje Faber en Avine Fokkens worden goed verzorgd en zien elk hun salaris groeien van 8000 naar 14.500 euro….

Genoemde toezichthouders van Patyna worden, naast hun huidige baan, wel geacht om voor deze vorstelijke vergoeding tussen de zes en tien keer per jaar aanwezig te zijn.

De moeder van onze staatssecretaris Martin van Rijn is in ieder geval niet meer de enige bij wie de urine langs de enkels loopt….

 

5 gedachten over “Graaiend Zorgbestuur bij Patyna

 1. Aannemende dat de genoemde loonbedragen maandbedragen zijn; is 8000,00 euro per maand dan al niet veel te veel? Kan zo iemand niet met de helft rondkomen?
  Maar ja, zo zijn er zovelen die geen gewetenswroeging toelaten.
  Is er één echte reden waarom de een 8000,00 euro per maand mag incasseren, en de ander maar [of soms nog geen] 2000,00 euro?

  We zullen toch beslist en zeker naar een evenwichtiger verdeling van Werk & Inkomen moeten!
  http://www.degrotetransitie.nl/themas/24-urige-werkweek/
  http://www.ninefornews.nl/dit-is-de-reden-waarom-zoveel-mensen-zinloos-werk-doen/

  Bevrijding!
  Allereerst van de loonslavernij!

  Intussen blijven we zitten met de chemtrails, de E-nummers, de dreiging van TTIP, politie die geen enkel probleem heeft met het toepassen van de nekklem, hoge eigen bijdrage zkv, ….
  https://terraherz.wordpress.com/2015/12/06/die-eu-soll-zum-polizeistaat-werden-06-dezember-2015/ (2 minuten)

  De grootgraaiers versus de onderdrukte burgers? Dat kan nooit lang stand houden! Gelukkig maar!

 2. Zelf probeer ik als mens met niet aangeboren hersenletsel rond te komen van een uitkering van 70 % vh minimumloon en ben verplicht naast de steeds oplopende huurprijs van mijn woning om 158 euro per maand te betalen voor mijn huishoudelijke hulp, en een eigen bijdrage in de ziektekosten te betalen van 385,00 euro per jaar naast alle andere vaste lasten. Er zijn echter mensen die in nog grotere armoede en ellende leven. Al die ouderen die beperkt worden op zorg etc. En al die gezinnen die een broodnodig extra centje bijverdienden omdat ze als alphahulp of in de thuiszorg konden werken en dat soms met veel liefde deden omdat ze op die manier ook iets konden betekenen voor hun medemens, iets wat nu weg wordt gemoffeld onder het mom van verkapte bezuinigingen in het kader van de participatiemaatschappij. Op zich valt er voor mij materieel gezien nog niets te klagen. Maar ik spreek mij uit voor alle mensen die hulp geven en hulp nodig hebben omdat dit in een ‘welvarend’ land als Nederland ongehoord waanzinnig is dat er zulke grote verschillen gaan ontstaan in beloning en waardering van de mens. Ik vraag mij af hoelang deze uitbuiterij nog doorgaat.

  Heb gisteren een mailbericht gestuurd aan martin van RIJN met mijn visie en analyse van de zorgoperatie en hem mijn eigen situatie uitgelegd en me daarmee voor elk ander hulpbehoevend mens in nederland heb uitgesproken. Deze mail heb ik als afschriften aan VNG CNV en FNV gestuurd, de gesprekspartners waarmee van Rijn zo’n ‘prachtig’ zorgakkoord heeft gesloten. Dat zoals we zien ook wordt aangewend om de grootverdieners die in samengevoegde zorgbedrijven de baas spelen te spekken. Hoe lang gaat dit nog door zo.

  Wat de denken van de kosten voor de affiche waarop de heer van rijn schamelijk en genoegelijk grijnzend over het behaalde ‘resultaat’ op de meest onmondige en kwetsbare mensen in onze samenleving zijn gezicht toont onder het logo van een sterker en Socialer Nederland waaraan de PvdA meewerkt. Hoe zo sterker en socialer?

  1. Beste Harold,

   Op je vraag hoe lang dit nog gaat duren kan ik kort en duidelijk zijn. Tot alle uitkeringen, toeslagen en subsidies de nek zijn omgedraaid en van alle overheidsinstellingen (ziekenhuizen, scholen) een commerciële onderneming is gemaakt. Al deze maatregelen horen tot het liberale beleid dat door de meeste partijen in de beide kamers wordt onderschreven. Want liberaal betekent dat de overheid alleen voor politie, justitie en leger zorgt.

   Maar wie stemt er op al die liberale partijen? De bevolking zelf toch?
   Al die 65 plussers die zeuren over een paar procentjes minder pensioen worden boos als je ze vertelt dat het hun eigen schuld is. Want ze stemmen allemaal VVD, PVV, CDA of Partij van de Armoede. Liberaal dus.

   Maar ja, aan de andere kant, wie gaat de bevolking eens fatsoenlijk uitleggen wat het verschil is tussen sociaal en liberaal? Zelfs de SP weigert categorisch iets te doen aan het verschrikkelijk lage kennisniveau van de bevolking.

   http://www.isditvrijheid.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *