Nieuwe Verkeersborden

scooterverbodOnze VVD minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft vriend en ANWB verrast met 14 nieuwe verkeersborden. De totaal overbodige borden moeten, volgens de minister, het verkeer met ingang van 2015 veiliger maken. Eén van de borden toont een landbouwtractor en moet de agrariër er op wijzen dat hij met zijn langzame trekker niet langer op het rappe asfalt gewenst is. Beetje laat zou ik zeggen, want de Nederlandse boer wordt (door EU-maatregelen en gebrek aan opvolging) al enige tijd met uitsterven bedreigt. Dan kan dit bord alleen maar bedoelt zijn om de snelle VVD-leaserijders flink te laten doortrappen en niet meer nagelbijtend achter een strontkar te laten rijden.

Eén verkeersbord lijkt Melanie in de haast te zijn vergeten. Het algemeen verbod op scooters en snorfietsen in de grote steden. Tot grote ergernis van de meeste weggebruiker gedragen deze verkeersdeelnemers zich niet alleen als overwerkte pizza-koeriers, door met vol gas alle verkeersregels aan de laars te lappen, maar vormen een grotere dreiging dan de Jihadstrijders.
Ze rijden bijna allemaal te hard, maken geen vrienden op het fietspad en stoten gezamenlijk meer kankerverwekkende fijnstof uit dan onze gezondheid aan kan. Naast de geluidsoverlast en de parkeerproblemen in de steden, werkt dit ongeleide projectiel ook hard mee om van Obesitas volksziekte nummer één te maken. Hoogste tijd dus voor minder verkeersborden en meer handhaving.

Steun Milieudefensie in de strijd tegen scooter-overlast en teken HIER de petitie.

Eén gedachte over & ldquo; Nieuwe Verkeersborden & rdquo;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *