Moord op het Brekelsveld

Brekelsveld in de jaren vijftigDe sigarenwinkel aan het Brekelsveld 3 in het Rotterdam-Zuidwijk was in mijn schoolgaande jeugd dé plek om voor een paar cent uit tal van heerlijke zoetigheden te kiezen. Trek- en sleuteldrop, salmiak, tover- en zuurballen en zouthout, om maar eens een paar glazen stolpen open te trekken.
Kortom een feest om op de dagelijkse weg naar school nog even je zakken te vullen met lekkers voor in de pauze.
Dit vertrouwelijke en onbezonnen ritueel werd echter op de koude maandagochtend 11 februari 1963 op gruwelijke wijze verstoord door de moord op weduwe Barbara van der Hoff-van Heck en haar 8 jarig zoontje Marcel…. (Lees verder…)

4 gedachten over “Moord op het Brekelsveld

 1. Erg Mooi verhaal//zelf heb ik erg veel last van deze dubbele moord.na jaren van niks aan de hand,heb ik nu ptss erg veel aan gedaan -emdr -etc,maar niks helpt.dit is gaan opspelen na ontslag ( 31 dienst jaren )volgens de eerstelijnspsycholoog is het 4dkl:distress indicatie
  zit nu in de wia ( wga.)NOG 2 JAAR 2016 BESLIST UWV OPNIEUW.dan bijstand denk ik.zo gaat het tegen woordig.
  gr
  Roeland van der Hoff

  1. Ik denk soms dat je bij een ander groot verlies opnieuw terug het gevoel van toen triggert, zoals je baan verliezen na zoveel jaar.
   Ben benieuwd hoe dit verder gaat..

 2. Zou jullie alledrie graag eens ontmoeten ….. Ik heb een poosje voor jullie mogen zorgen, Gerard was toen nog een baby.
  Zo vreselijk wat jullie is overkomen, en vergeten doe ik het nooit.
  Alledrie een knuffel van Roos

 3. Deze dubbele moord blijft bij mij ook hangen na al die jaren.
  Er waren toch wel wat aanwijzingen en nooit opgelost. Misschien iets voor het coltcase team?
  Ook ik kocht regelmatig snoep op weg naar school bij deze winkel. Altijd als ik in Rotterdam ben met name in Zuid dan vraag je je af waarom is dit nooit opgelost.
  Zeker in 1963 was dit een enorme schok en ook de moord op Wil Vervat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *