Minder, minder, minder…!

poster vvdPVV-leider Wilders bracht de politieke-arena al eerder in beroering met zijn ‘Kopvoddentaks’ en ‘Meldpunt voor Midden- en Oost-Europeanen’.

Als Premier en politieke-leider van ons land zouden we van Mark Rutte toch mogen verwachten dat hij hierop vel zou ageren. In plaats daarvan doet onze VVD minister president er nog een schepje bovenop. Direct na de omstreden uitlatingen van Geert Wilders tijdens de verkiezingen van 19 maart j.l., waarin hij voor minder, minder, minder Marokkanen in ons land pleit, zegt Mark Rutte voor de camera dat de VVD in de toekomst geen enkele partij uitsluit om te regeren. Op alle eerdere discriminerende uitlatingen van Wilders zegt Rutte: ‘Dat hij niet inhoudelijk wil ingaan op elk stuk rood vlees dat Wilders de arena ingooit’.

Dat gaan we niet doen
Pas wanneer vele boze Nederlanders hun ongenoegen over Wilders uitlatingen kenbaar maken door op grote schaal bij de politie aangifte te doen en Marokkaanse kinderen huilen op school zitten, met de angst om uitgewezen te worden, lijkt de premier in beweging te komen.
Hij laat daarop de verslaggevers bij zich roepen om voor de Jeugdjournaal-camera zijn walging uit te spreken over wat de PVV met onze Marokkaanse medemens voor heeft.
Op de vraag van de kinderen aan Mark Rutte of zij het land nu moeten verlaten, zij Mark geruststellend: ‘Dat gaan we niet doen’.

Haatzaaien doe je zo
Eind vorig jaar zaaide de PvdA vice-premier Lodewijk Asscher nogal wat paniek, door ons er op te wijzen dat vanaf 1 januari 2014 zijn verwachte Tsunami van Oost-Europeanen onze polders zou overspoelen. Met de komst van de Bulgaren en Roemenen zou de nog werkende Nederlander in één klap werkeloos thuis komen te zitten. We waren dus gewaarschuwd… Hij gaf de ernst hiervan aan, door het ‘Code Oranje’ te noemen… ‘Code Rood’ is het in ieder geval niet geworden.

Bart-NieuwenhuizenHet rechtse VVD-duo, Fred Teeven en Ivo Opstelten van Justitie, hebben van het uitzetten van asielzoekers en vluchtelingen zelfs hun beroep gemaakt.
Zij staan ongetwijfeld ook achter het beleid van VVD Hoofdofficier van Justitie Bart Nieuwenhuizen, die binnen 24 uur na de moord op de twee overvallers van een juwelier in Deurne, deze week, liet doorschemeren, dat het afschieten van Marokkaanse lastposten in je winkel, voor de VVD geen enkel probleem is en er geen rechter aan te pas hoeft te komen.
‘Zelfverdediging, noodweer… Zaak gesloten!’ …Het bleef echter nog wel heel lang onrustig in Deurne.

Nog even het geheugen opfrissen
PvdA voormannen hebben zich in het verleden ook al schuldig gemaakt aan discriminerende uitgelaten.
Rob Oudkerk (Wethouder van Amsterdam, 2002): ‘Wij hebben hier ook Kut Marokkanen’.
Hans Spekman (Tweede Kamerlid, 2008): ‘We moeten Marokkaanse jongeren vernederen’.
Diederik Samsom (Tweede Kamerlid, 2011): ‘Marokkanen hebben monopolie op overlast’.

Nee, van een Geert Wilders hebben we niets te vrezen. Iemand die door zijn beveiliging, zo vervreemd is geraakt van de maatschappij-werkelijkheid roeptoetert maar wat.
Het gaat erom wat de overige politiek hiermee doet. Glijden we af naar een recht-overheersende maatschappelijke tweedeling of gaan we voor gelijke behandeling van onze Medelanders en sluiten we niemand uit?

Blijft het een stuk rood vlees, of leggen we het voor de zomer op de barbecue en snijden we het aan?

protest in Deurne

Ga naar de inleiding van dit artikel.

Eén gedachte over & ldquo; Minder, minder, minder…! & rdquo;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *