Neem je Zieke Moeder in de Zeik

Martin-van-Rijn1
Onder de kop: ‘Soms loopt de urine langs haar enkels’, beschrijven Joop van Rijn (vader van staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn) en Ben Oude Nijhuis in het Algemeen Dagblad de misstanden bij het Haagse verpleeghuis van het WZH.
Nu zelfs de vader van staatsecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn, deze noodklok luid en de erbarmelijke verpleeg-omstandigheden van zijn vrouw in de publiciteit brengt, zou je verwachten dat Martin van Rijn hard en verontwaardigd met de vuist op tafel slaat. In de trend van Pieter Lakeman, die de naïeve Yvonne Jaspers in 2009 de oren waste, door het op te nemen voor de slachtoffers van Dirk Scheringa’s DSB en dat kracht bij zette door hard met de vuist op de tafel van Matthijs van Nieuwkerk te slaan.

Maar in het tenenkrommend debat bij PAUW van dinsdag 4 november, doet de mondige 81-jarige strijdlustige Ben Oude Nijhuis een boekje open over het personeel tekort en de mensonwaardige situatie waaronder zijn vrouw, en die van de moeder van Martin van Rijn verzorgd worden.
Stoïcijns blijft de PvdA-staatsecretaris achter de plannen staan van het VVD en PvdA afbraak-beleid in de zorg.

De volgende dag doet VVD-Eerste Kamerlid en voorzitter van de Raad van Toezicht van zorgaanbieder WZH, Heleen Dupuis er bij Jeroen Pauw nog een schepje bovenop. Haar arrogantie overtreft niet alleen ieders verbazing maar zij veegt ook hooghartig alle aantijgingen over haar zorginstellingen van tafel.
Zelfs met een eigen vermogen van 30,4 miljoen euro lijkt WZH niet in staat om kwetsbaar dementerende ouderen een goede en humane zorg te bieden…

In de volgende 14 minuten durende compilatie, het hoor- en wederhoor in deze geruchtmakende en schokkende waarheidsvinding.

 

4 gedachten over “Neem je Zieke Moeder in de Zeik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *