Mark Rutte Rot Op !

Verzet 2014

‘Mark Rutte Rot op!’ en ‘Wie betaald de Crisis?’ waren, op het sprekende spandoek na, de voornaamste uitingen die uit de lange stoet te horen was die zaterdagmiddag 14 juni 2014 van het Beursplein naar de Dokwerker op het Jonas Daniël Meyerplein liep. De organisatie; Verzet.nu heeft op deze wijze uiting willen geven over de boosheid en machteloosheid van het sociale onrecht dat deze overheid over ons uitstort.

Verzet
Stop de sociale sloop! Vertaald niet alleen het ongeloof en de boosheid over het feit dat graaiende directeuren van woningbouwcorporaties zich afgelopen jaren schaamteloos hebben kunnen verrijken aan Maserati of luxueuze privé optrekjes op een Caribisch eiland. Denk hier aan voormalig Rochdale directeur Hubert Möllenkamp en voormalig directeur Erik Staal van Woningbouwvereniging Vestia, die deze week voor de Parlementaire Enquêtecommissie acuut leken te lijden aan geheugenverlies.
Ook was deze demonstratie een betoog tegen het te kort aan sociale huisvesting in Amsterdam en in ons land maar zeker ook een vuist op de manier waarop de crisis, werkeloosheid onder jongeren, de bonuscultuur, zorg voor oudere en de discriminatie bestreden word.

Verzet

Foto’s: © Herman Vogel
Voor meer foto’s klik HIER voor Flickr.

Ga naar de inleiding van dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *