Achterlijke Gladiool Mark Rutte

We herinneren ons allemaal nog de weinig genuanceerde ‘Snotneus’-kwalificatie van Brandpunt-evangelist Fons de Poel aan het adres van GroenLinks Kamerlid Jesse Klaver.

Met de recentelijke ‘Labbekakken’ van de Christelijke VNO-voorman Hans de Boer, lijkt het dan ook bijna een trend te worden om met dodelijke oneliners onze samenleving moedwillig te splijten door groeperingen respectloos te schofferen.

Fons de Poel was na zijn ‘Snotneus’ niet langer meer op de televisie te zien en Hans de Boer moest de dag na zijn loslippigheid de ‘Labbekak’ weer inslikken.

Begin dit jaar nog, verwierf naar aanleiding van de gebeurtenissen bij ‘Charlie Hebdo’, burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, internationale faam door met zijn botte uitspraak; ‘Rot Maar Op!, als je het hier niet bevalt’, te laten zien hoe gemakkelijk het is om Rotterdammers in twee kampen op te delen.
Mark Rutte deed daar nog een schepje bovenop, door zijn: ‘Sterf Maar!’ -boodschap, gericht aan de Nederlandse Jihadgangers, welke plannen hadden om naar Syrië of Irak af te reizen.

Vond Mark Rutte de ‘Labbekakken’-uitspraak van voorzitter Hans de Boer, van de grootste werkgeversorganisatie, eerder nog ‘Zeer Ongepast’, waarmee hij de 600.000 uitkeringstrekkers in ons land bedoelde en wegzette als luie lulhannessen die aan het werk kunnen en moeten, deed onze ‘Toedeledoki’ premier Mark Rutte met zijn; ‘Achterlijke Gladiolen’, afgelopen week opnieuw een poging om sociaal zwakkeren in onze samenleving te demoniseren door de relschoppers in de Haagse volkswijk, zonder enige vorm van zelfreflectie, als ‘Untermenschen’ af te serveren.

De ongeregeldheden in de Haagse Schilderswijk ontstonden na het gewelddadig politieoptreden tegen de Arubaanse Nederlander Mitch Henriquez die het leven moest laten, na het buitenproportioneel geweld van de vijf dienders die bij zijn aanhouding bovenop hem klommen.

Mark Rutte liet weten bijzonder boos te zijn op de relschoppers. ‘Ik ben niet van plan om in iedere buurt waar achterlijke gladiolen rotzooi gaan trappen persoonlijk heen te gaan. Ik ben ontzettend kwaad omdat bezittingen kapot worden gemaakt zonder enige reden. Onschuldige mensen en agenten die hun werk doen, worden belaagd. Ik snap hun emoties, maar de familie van het slachtoffer heeft zelf al opgeroepen tot kalmte. Ik zou zeggen tegen al die mensen: ‘Luister daar eens naar’. Bij deze boodschap kijkt Mark Rutte zelfs recht in de camera.

Jozias van AartsenDe druppel
Ook burgervader Jozias van Aartsen, die volgens Mark Rutte; ‘Goed Werk Doet’, is niet te beroerd om zijn ware racistische-VVD-kant te laten zien en kondigt, na zijn harde politieoptreden, meteen een samenscholingsverbod af, wat resulteerde in 61 aanhoudingen…. Probleem opgelost? …Nee natuurlijk niet!…. Dat deze gewelduitbarsting in de Haagse Schilderswijk en de dood van Mitch Henriquez niet op zichzelf staat moge duidelijk zijn. In deze armste wijk van Nederland, waar 90 procent van de bewoners andere nationaliteiten hebben en de werkeloosheid torenhoog, is deze ‘buurtopstand’ een direct gevolg van een discriminerende politiestaat en het aanhoudende afbraakbeleid van deze achterlijke PvdA-VVD-ideologie die Mark Rutte zelf bedacht heeft.

De mensen uit deze ‘achtergestelde wijken’ kunnen slechts machteloos toezien hoe zij door dit asociaal verarmend en visieloos beleid, sociaal worden kaalgeplukt en de kloof tussen arm en rijk groter zien worden.
Waren deze zelfde ‘Achterlijke Gladiolen’ uit de Haagse Schilderswijk als belastingbetaler, eerder nog goed om onze banken te redden en bankrovers vrijuit te laten gaan, nu worden ze keihard uitgelachen door VVD-top-graaier Gerrit Zalm die zijn zakken vult op de aandelenbeurs.

 

5 gedachten over “Achterlijke Gladiool Mark Rutte

 1. Kinderen hebben de wijsheid in pacht, toch?
  “Wat je zegt dat ben je ZELF!”
  Achterlijke gladiolen? Je zou dan toch denken dat iemand die zo’n opmerking maakt, en dat nog wel als premier, eigenlijk niets, maar dan ook werkelijk niets van het leven heeft begrepen.

  Liegen en bedriegen; of het nu de Schilderswijk betreft of de MH17.
  Een Europese Unie moest en zou er komen, mét Nederland, maar de politici (zoals de hier geconfronteerde heren Rutte en Van Aartsen) kunnen nog niet eens één stadswijk met enig fatsoen aansturen., laat staan een paar gladiolen, pardon, medeburgers begrijpen.

  Een (Europees) OBI [van fatsoenlijke hoogte], niet als gift, maar als [deel van ieder’s] geboorterecht, én (Europees) een drastisch kortere werkweek (van bijvoorbeeld 3 dagen, hetgeen absoluut realistisch is. Alleen de transitie zal mogelijk niet vlekkeloos verlopen) tezamen, zullen het grootste deel van de huidige hoeveelheid criminaliteit doen verdwijnen!

  Maar dat zal wel niet de bedoeling zijn.

  Samenscholingsverbod?
  Al wéér wordt de vrijheid aangetast. Waar bemoeit de man zich mee? Dat kunnen wij burgers zelf ook wel bepalen, of we samen willen zijn, iets willen delen. Op cursus met die Van Aartsen. Samen met anderen (politici?) naar school; weet hij meteen dat je van elkaar kunt leren (en dat het gezellig kan zijn). MÁÁR ……. er is wel iemand VERMOORD. (En wie zijn daar verantwoordelijk voor? Voor de daad; en voor het functioneren van de daders? Laat een weldenkend volkstribunaal aantreden, zou men logischerwijze denken.)

 2. En voor als je het niet kunt geloven:

  https://www.youtube.com/watch?t=78&v=fxoTJkGA7zA

  Zelfs vrouwen lenen zich blijkbaar voor dergelijke onmenselijkheid.
  [Een medemens] trappen; hoe kan een mens zichzelf vernederen.
  Een oirbaar beroep??? Of zijn het gewoon “söldner”? Het is hier en daar oorlog in Nederland!
  Mijn hart kan het nauwelijks verdragen, dergelijk zwaar vergrijp (van nota bene degenen die dat dienen te voorkómen) te zien!
  Hoeveel jaar gevangenisstraf? Ja – de omgekeerde wereld – voor de dienders.

  Rein Gerritsen zei dit over het gevangeniswezen:
  “Ik wil dat het instituut gevangenis zoals dat op dit ogenblik bestaat, wordt opgeheven, want het middel van de macht en het geweld waarmee de staat probeert om een veiligere samenleving te creëren, schiet haar doel voorbij en is niet meer dan het zoveelste teken van een denkproces dat de Hongaarse schrijver Konrád omschreef als ‘het Auschwitz-syndroom’, de onderwerping van het individu aan de staat.”
  (http://www.boublog.nl/2015/05/28/rein-gerritsen-filosoof-in-de-bajes/#more-22031)
  DE ONDERWERPING VAN HET INDIVIDU AAN DE STAAT. Zo, duidelijk. Maar nu?

 3. Punt 1: de sociaal zwakkeren stemmen voor hert allergrootste deel ZELF op een liberale partij. Zij zijn dus geheel zelf verantwoordelijk voor alle problemen.

  De rest van de bevolking is niet veel beter. In 2012 stemde 90,2 % van de Nederlanders op een liberale partij, of ze bleven thuis. En wie zwijgt, stemt toe.

  Punt 2: Mark Rutte heeft die ideologie niet zelf uitgevonden. Hij is al zeer
  oud.

  Het helaas veel te hoge aantal liberale politici in onze beide kamers vindt dat de overheid alleen voor politie, justitie en leger moet zorgen. De rest kun je wel aan een ondernemer overlaten. En dus worden alle uitkeringen en toeslagen langzaam afgeschaft en wordt van alle overheidsinstellingen (scholen en ziekenhuizen) een commerciële onderneming gemaakt. De maatschappij die zo ontstaat, wordt “nachtwakersstaat” genoemd. Inderdaad, de nachtwacht van Rembrandt. Op deze wijze worden wij weer in rap tempo terug de middeleeuwen in gedirigeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *