Doe eens Normaal Man !

VVD Mark RutteTijdens het VVD Voorjaars-Ons-kent-Onsje van 29 mei haalde premier en partijleider Mark Rutte in Arnhem fel uit naar alle zichzelf verrijkende graaiers in ons land.
Op z’n minst opmerkelijk omdat deze liberale club alle semi-overheidsinstellingen als woningbouwcorporaties, het openbaar vervoer, scholen en de zorg, zelf hebben geprivatiseerd en het ‘Graaien’ daarmee niet alleen hebben geïntroduceerd maar ook als voorbeeld hebben gesteld.

Toedeledoki !
Tegen de bankiers, die nog steeds niet genoeg denken te verdienen aan wat de belastingbetaler inmiddels heeft opgehoest en daardoor dreigen met opstappen naar een buitenlandse bank, had Mark Rutte een duidelijke boodschap: ‘Ga maar, Toedeledoki!’.
Deze populistische taal past natuurlijk erg goed bij zijn ‘Rot Op en Sterf Maar-beleid’, maar staat ook wel in schril contrast, als hij de burger vermaand om socialer met elkaar om te gaan. Zijn motto: ‘Gedraag je tegenover anderen zoals je wilt dat anderen zich tegenover jou gedragen’; zijn veel woorden voor een ‘leider’ die breed grijnzend zegt geen visie te hebben.

Dus als ik Mark Rutte’s moto doortrek, dan hoor ik ook: ‘Pak niet iemands paspoort af, als jij ook niet tegengehouden wil worden bij vertrek’, of: ‘Laat een ander niet in een lekke boot verdrinken op de Middellandse Zee als je zelf ook geen bootvluchteling zou willen zijn’, ‘Laat niemand in de kou staan door zijn PGB niet uit te betalen, als je zelf ook niet afhankelijk van de SVB wil zijn’ en ‘Waarom laat je het huis van een ander wel barsten, als Henk Kamp zelf ook niet wil dat er onder zijn huis naar gas geboord wordt’……
Heeft u er nog een paar, de origineelste belonen we met een boekenbon en sturen we door naar de premier….

Of de ‘Toedeledoki’ van Mark Rutte ook gericht is aan het adres van partijgenoot en ABN-AMRO bankrover van het eerste uur Gerrit Zalm, viel niet uit zijn speech op te maken….

Mijmerend naar zijn eigen schoolperiode, hekelde ‘Vadertje Rutte’ ook nog even naar de hedendaagse schoolgaande jeugd, die geen enkel respect meer voor de leerkracht zou hebben….
Hoe zei Peter Balkenende het toen?…. ‘Nederland kan het weer! Die VOC-mentaliteit….. Toch?’
Als Mark Rutte nog even over zijn eigen opvoeding door gemijmerd had, moet hij ook weten dat klikken een doorzonde was. Opmerkelijk dus dat onder zijn bewind de ‘NSB-Kliklijnen’ weer mogen: Illegalen-kliklijn, Jihadisten-kliklijn, Belasting-kliklijn, Bijstandsfraude-kliklijn, Sociale Dienst-kliklijn, Illegaal-Vuurwerk-kliklijn en de populaire Kliklijn Anoniem….

Ivo OpsteltenErelid
Ere wie ere toekomt. De oud-minister van Veiligheid en Justitie, die na zijn belastingontduikende ‘Teevendeal’ met drugsbaron Cees H. het verschil niet weet tussen 1,2 en 4,7 miljoen euro, werd bejubeld en in het zonnetje gezet.
Actrice Loes Luca, die ik tot voor kort toch hoger had ingeschat, stort zich gewillig en waarschijnlijk zonder bonnetje, op schoot van het kersverse erelid en dementerend oud-crimefighter Ivo Opstelten.

Uitkering
In zijn preek, haalde Mark Rutte ook vel uit naar de 600.000 werkelozen. Zij zouden niet direct bij het UWV aan moeten kloppen, maar eerst opzoek moeten gaan naar werk…..(?)
Nu met de komst van de Sociale-recherche-Kliklijn is gebleken dat de prioriteiten van de overheid en het uitkeringsorgaan UWV hoofdzakelijk gericht zijn op het opsporen van fraude, in plaats van het motiveren, begeleiden en actief zoeken naar passend werk, blijkt dat Mark Rutte met deze uitspraak laat zien dat hij de realiteit niet alleen verdraaid maar de vele ontslagen en uitzichtloze werkzoekende in ons land hiermee een klap in het gezicht geeft.
Nog even los van het gegeven dat er voor steeds meer mensen, steeds minder werk te verdelen is.

In Opspraak
Terugkijkend was de 18 minuten durende toespraak van Mark Rutte niet meer dan een appèl op onze ‘Wormen in Naarden’ waarbij hij ons aanspreekt op ‘Hufterig gedrag’…. Maar vraag me dan toch oprecht af wat een Annemarie Jorritsma opeens als senator in de Eerste Kamer komt doen en van welk ‘Hufterig gedrag’, VVD’ers als Ton Hooijmaijers, Mark Verheijen, René Leegte, Kathalijne de Kruif en senator Jos van Rey werden beschuldigd, om maar een paar namen te noemen?

Natuurlijk weet ik dat Nederland uiteindelijk zwicht voor de grijns van Mark Rutte en VVD tot de grootste partij maakt, maar ik moest het toch even kwijt.

4 gedachten over “Doe eens Normaal Man !

 1. Elk verkiezing komt er een regering.
  Dat bijna nooit iedereen zich in het regeringsbeleid kan vinden ligt voor de hand.

  Maar is het nu zo dat ouder wordend de afkeer groter wordt?
  Of worden de schandalen zichtbaarder?

  Vriendelijke groet,

  1. Rob,

   er is o.a. de tweedeling dat de ene mens voor het eigenbelang gaat, en de ander voor het collectieve belang. Dat is immers een bekend gegeven.

   De mensen die voor eigenbelang kiezen, leven zich blijkbaar niet (of veel minder) in, in hun medemens, in hun mens-zijn. Als je hen daar op aanspreekt, dan komen zij altijd met verklaringen e.d.
   Als je daar helder naar luistert, dan constateer je dat al hun verklaringen compleet mentaal van aard zijn. Het ontbreekt hen aan de taal van het hart. Let wel: dat is op zichzelf niet iets slechts, maar mensen die leven op dit beperkte bewustzijnsniveau, zouden geen bestuurlijke/aansturende posities behoren in te nemen. Want op al die posities gaat het om functioneren op basis van collectieve belangen.
   Het hart verbindt; het denken analyseert, doet scheiden.

   Ik meen dat [niet alle, maar absoluut de meeste] politici toch vooral en allereerst voor hun eigen positie (en die van hun “clubje”) gaan.
   Zo niet, dan
   a] kóm je niet in de regering/het parlement;
   b] wordt je, zodra je niet voor “de eigen club” bent, snel genoeg gelost.
   (Wellicht zijn SP en PvdD uitzonderingen.)

 2. Herman, hoe is het mogelijk dat een man met zóveel misselijk makende uitspraken, die uiterst onvolwassen klinken, premier kan blijven?

  Wat je zegt: “de 600.000 werkelozen. Zij zouden niet direct bij het UWV aan moeten kloppen, maar eerst opzoek moeten gaan naar werk…..(?)”
  Wat moeten die mensen dan? Van de lucht leven? We zijn toch allemaal gebonden aan een inkomen?

  De uitspraken en de keuzes van de VVD-ers halen de menselijke waarde compleet onderuit! Immers!

  Het is hoogste tijd voor dit soort aanpak:
  http://volkstribunaal.net/lijst-met-gedagvaarden-de-zaak-het-volk-tegen-de-staat-der-nederlanden/ (Zie met name de laatste twee.)
  https://www.meerdemocratie.nl/

 3. Belangrijkste zin: natuurlijk weet ik dat Nederland weer zwicht voor de grijns van Mark Rutte. Godallemachtig, wat is dat volk dom. Na 2 jaar van het meest asociale kabinet, 2 jaar waarin veel meer sociale voorzieningen zijn afgeschaft of versoberd, en uit de peilingen blijkt dat de bevolking nog even hard voor de liberale aanpak kiest.

  En op de televisie en in de krant klagen de mensen steen en been. over de sluiting van verzorgingshuizen, het PGB, de thuishulp en noem maar op. Zien die idioten dan niet dat er een oorzakelijk verband is tussen dat rode kruisje om de 4 jaar en de maatregelen die de regering neemt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *