Rot op en Sterf !

De voornaamste reden dat ik dit blog ben begonnen was mijn verontwaardiging over hoe, met name de politiek (vaak voor eigen populistische gewin) systematisch groeperingen in onze samenleving wegzet, achterstelt, buitensluit en discrimineert.
We hoeven immers niet heel ver terug in de geschiedenis om te weten dat discriminatie uiteindelijk bij een gaskamer kan eindigen.
Om daar op door te gaan, denk ik dat bij de deportatie van Nederlandse Joden in de Tweede Wereldoorlog veel van onze landgenoten hebben gedacht; ‘Rot maar op en Sterf!’. Na uiteindelijk hun huizen en haarden te kunnen confiskeren.

Integratie kun je niet afdwingen, nog tot een politiek beleid maken.
Elke poging tot een maakbare multiculturele samenleving kan dus als zodanig nooit als een mislukking worden gekwalificeerd. Slechts tijd en generaties zullen daar hun aandeel in moeten hebben.

Wat dus zeker niet ‘helpt’ zijn de primitieven en verwerpelijke populistische standpunten die onze politieke leiders vandaag de dag daarover innemen.

Als Lodewijk Asscher (PvdA) ons een jaar geleden nog met zijn ‘Code Oranje’ bang probeert te maken voor de komst van de Oost-Europeanen, dan staan zijn uitlatingen alle vormen van integratie in de weg.
Als Geert Wilders (PVV) voor minder Marokkanen pleit, zal ook dat ons nooit dichter bij elkaar brengen.

Van de minderheden of groeperingen die zich tot dit soort uitlatingen buitengesloten voelen, weten we immers dat zij zich zullen ‘wapenen’ en er niet voor terugdeinzen zich, op wat voor manier dan ook, tegen zal keren. Je kunt iemand zijn paspoort of Nederlandschap afpakken, hun ideologie of het gevoel van ‘er niet bij mogen horen’ neem je daarmee niet weg.

poster vvdOm een ieder het gevoel te geven erbij te horen, is een vaardigheid die noch de Rotterdamse Akela Ahmed Aboutaleb (PvdA), noch onze hopman Mark Rutte (VVD) machtig is. Het feit dat Ahmed Aboutaleb internationaal alom word geprezen om zijn uitlatingen en standpunten jegens de medemens, geven aan dat meerdere wereldleiders ernstig de weg kwijt zijn.
Het ‘Rot maar op!’ standpunt van Aboutaleb en de boodschap, aan die zelfde Jihadisten, van Mark Rutte, die vind dat ze beter kunnen sterven dan terugkeren, zijn demagogisch en in mijn ogen niet de boodschap die onze samenleving dichter bij elkaar zal brengen…
Ik wens een ieder veel wijsheid toe met zijn of haar kieswijzer…. Maar ik hou wederom mijn hart vast….

3 gedachten over “Rot op en Sterf !

 1. Ik hou mijn hart ook vast. Nog 1 of 2 van deze kabinetten en we zitten weer midden in de middeleeuwen. Of nog erger, in 1860, toen de fabrieksarbeiders met hun hele gezin 18 uur per dag werkten en evengoed zo weinig loon kregen dat ze alleen nog water met rogge of tarwemeel konden eten. Wanneer gaan de Nederlanders inzien dat liberalisme een achterlijke ideologie is die maar 2 dingen oplevert.
  1 Grote problemen
  2 Bestaande problemen worden erger.

  De liberale ideologie schrijft voor dat de overheid zich niet moet bemoeien met zaken die je ook aan een onderneming over kunt laten. En dus worden alle uitkeringen, subsidies en toeslagen afgeschaft en van alle overheidsinstellingen zoals scholen en ziekenhuizen wordt een op winst gerichte onderneming gemaakt. De gevolgen zijn desastreus, wat te zien is in elk land waar het liberaliseringsproces is voltooid. Een dak boven je hoofd, een hogere opleiding en een ziektekostenverzekering zijn voor gewone mensen niet te betalen. Met alle gevolgen van dien.

  https://decorrespondent.nl/388/99-problemen-1-oorzaak/14916660-5a5eee06

 2. Onder de vlag van het “brengen van westerse normen en waarden” in het Middenoostende zijn daar door de NATO (en onze politici helpen altijd hun vrienden van de NATO) inmiddels al heel wat woonwijken met de grond gelijk gemaakt. Meer in Centraal Afrika sluipen de laatste jaren veel cocaïne verslaafde jeugdigen rond met Dassault wapens (Franse makelij)en machetes rond. En zo, omringd door drie muren, vluchten velen naar Europa. En daar kan best wel eens iemand tussen zitten die niet deugt. Maar het kan ook de tandarts zijn die in Duitsland je taxichauffeur is geworden. Normaal gesproken hoeft dit allemaal geen probleem te zijn maar in tijden van economische terugval keren de onderste lagen van de bevolking zich altijd tegen diegenen die alles al verloren hebben. Geert Wilders. visser in troebel water, biedt aan deze steeds groter wordende troebele groep een vangnet.

  Helaas zien mensen niet in dat onze regering de toestroom van vluchtelingen opzettelijk veroorzaakt. Erger nog is dat de gore haat van het falderappes zich ontlaat tegen diegenen die alles al verloren hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *