Anne Frank in de Verlenging

Anne Frank

De broodnodige wandeling naar mijn favoriete warme bakker voerde mij onlangs weer over het vooroorlogse Merwedeplein.

Op de terugweg, gunde het ontluikende frisse groen aan de beukenbomen, halverwege het plein, mij een bijna niet te bedwingen doorkijkje op huisnummer 37.

Zonder enige moeite zag ik in verbeelding hoe de kleine Anne Frank voor haar ouderlijk huis, hier tussen 1933 en 1942 zorgeloos op straat had gespeeld. Tegelijk vroeg ik mij af hoe Anne hier een onbezonnen jeugd had, tot de Jodenvervolging haar opnieuw dwong te vluchten, om op haar dertiende met haar ouders en zus Margot, uiteindelijk aan de Prinsengracht te moeten onderduiken.

Met deze gedachten liep ik verder tot ik aan het einde van het Merwedeplein stuitte op drie verzonken afvalcontainers met de tekst ‘Anne’. De affiches laten weten dat ‘Anne’ de musical is verlengd tot en met juni 2015…
Ik sta als aan de grond genageld en vraag mij, net als bij de premiére in mei 2014, opnieuw af wat er in de botte kop van schrijver en zionist Leon de Winter moet hebben afgespeeld om in de overtreffende trap, nog meer geld te willen halen uit het dagboek dat Anne Frank, ons heeft nagelaten.
Onze ‘Nationale martelaar van het vrije woord’, Theo van Gogh had gelijk toen hij de egocentrisch Leon de Winter bekritiseerde op het vooraan staan van zijn afkomst en hoe hij publiekelijk en militant koketteert met de Jodenvervolging en de holocaust. Om vervolgens schaamteloos het dagboek van Anne Frank voor eigen gewin ten gelden te maken en samen met Jessica Durlacher moeiteloos verkracht tot een respectloze en goedkope commerciële volksklucht.

Terwijl ik het grof vuil van Leon de Winter op het Merwedeplein met mijn iPhone vastleg, troost ik mezelf met de gedachte dat een afvalcontainer metaforisch gezien, wel de beste plek is voor Leon’s boodschap. En hij daarmee de zo gekoesterde icoon van de Jodenvervolging naar de afvalberg verwijst.

Ik breng mijn, nog dampende verse puntjes naar huis, met de conclusie dat 70 jaar later, Anne Frank en haar dagboek, door Leon de Winter is verraden en omgebracht. Tenslotte is een Jood die publiekelijk een genocide propagandeert van het Palestijnse volk, niet veel beter dan een kampbeul in Bergen-Belsen.

Lees ook, ‘Ze zit in het Achterhuis…!!’

Anne-verlengd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *