Wachten op de Labkip

logo_roze

Het is tenslotte de consument die bepaald wat er in de schappen van de supermarkten ligt. Zij hebben de macht om deze wantoestanden te keren. Natuurlijk wil de consument zijn kip zo goedkoop mogelijk op zijn bord, maar wanneer pijnlijk duidelijk zal worden dat die zelfde consument ziek wordt van kip die volgespoten wordt met steeds meer antibiotica om te kunnen overleven in de overvolle mega-stallen, zal het menselijk verstand overwinnen. 

Het zal nog een pittige strijd worden, want als het verzet tegen mega-pluimveestallen in ons land aanhoud, zal de overheid en met name Brussel het niet laten om de groei hiervan over onze grenzen voort te zetten, te stimuleren en te subsidiëren. In de nieuwe lage lonen landen en landen die het niet zo nauw nemen met o.a. de milieu wetgeving (Roemenië en Bulgarije) zullen pluimveehouders op grote schaal het dierenwelzijn aan hun laars lappen.

Of gaan we na de introductie van de eerste, in het Lab gekweekte hamburger, wachten tot er een ‘Labkip’ in de supermarkt ligt?

http://www.wakkerdier.nl

Ga naar de inleiding van dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *