Angst voor de Jihadisten

Jihadisten in AleppoAls het aan onze minister van Justitie en Veiligheid ligt kunnen de Nederlandse Jihadisten, die zich willen aansluiten in de strijd tegen de Syrische moordenaar en dictator Bashar al-Assad, binnenkort hun paspoort bij Ivo Opstelten inleveren.
De angst-bestuiving (wat inmiddels het handelsmerk is van het rechtse Rutte II kabinet), gaat van het OM over op alle burgemeesters in ons land. Zo word een ieder verzocht zijn straat en buurt in de gaten te houden, om jongeren met heldhaftige plannen en ongeschoren kin, direct bij de politie aan te geven.
Waar is deze angst op gebaseerd en is de hetze tegen deze idealisten terecht als we naar de geschiedenis kijken?
Hoe kan het dat de twee Nederlandse meisjes die onlangs bij Knevel & van den Brink vertellen over hun voornemen om vrijwillig dienst te nemen in het Israëlische leger om Palestijnen af te knallen, niet worden tegengehouden door de AIVD, terwijl twee gezinnen in Huizen ten onrechte schaamteloos worden vastgezet en kinderen uit huis geplaatst door
Ivo Opstelten’s angstneurose?
Hoe verging het de 32.000 vrijwilligers die tussen 1936 en 1939, vanuit heel de wereld dienst deden in de Spaanse Burgeroorlog en meevochten tegen het fascistisch gruwel regime van Generaal Franco…?
Waarom zijn we bang voor het verleden en waarom willen ze er niet van leren…? (Lees verder…)

Eén gedachte over & ldquo; Angst voor de Jihadisten & rdquo;

  1. LS…

    Binnenkort krijgen de aangevers 7.50 kopgeld voor elke aangegeven Moslim… Jaja ! Historisch besef weet u wel… Met de groeten van Dikke Ivo Flintstone Opstelten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *