Howdy Partners!

Mark in TexasGas met een luchie
‘Howdy!’ Riep Mark, enthousiast en geheel in stijl, tijdens zijn warm onthaal in Houston, Texas in juli 2013.
Het is zeven maanden na zijn dubieuze schaliegasdeal met de ‘Snuf en Snuitje’ van Oekraïne. Met deze overeenkomst op zak en de top van Shell in zijn kielzog sluit hij ook in Texas een deal met de Amerikaanse energiereus Chevron. Doel van zijn missie is, om met gedeelde expertise van Shell, Chevron en Exxon de bodem in Oost-Oekraïne te kraken met chemicaliën en de buit te verdelen.
Inmiddels is ook bekend dat Hunter Biden, zoon van de Amerikaanse vice-president Joe Biden in de directie zit van privébedrijf Burisma, de grootste onafhankelijke gasleverancier van Oekraïne die onder Janoekovyts al de vergunning kreeg om schaliegasvelden in Oost-Oekraïne te ontwikkelen.

Waar het plan voor de gevreesde schaliegas-proefboringen van Henk Kamp in ons land geen meerderheid kreeg, lijkt met de deal van cowboy Mark hiermee te zijn goed gemaakt.
De bewoners in Noord-Oost Groningen kunnen straks weer rustig slapen, als ze horen dat niet hun huis verder instort maar die van de mensen een eindje verderop. Ook in Kiev kan er weer gelachen worden, omdat Vladimir Poetin al had aangekondigd de Russische gasleveringen naar Oekraïne stop te zetten.

Beeldvorming
De politieke interesse in Oekraïne gaat dus al veel verder dan het NOS-journaal, met de beelden van het ‘veiligstellen’ van de MH17 rampplek en de vele bezoeken van Frans Timmermans aan Kiev, ons wil laten geloven. Het huichelachtige medeleven over de hoofden van de onschuldige slachtoffers van MH17 en de goedkope troost-party met het koningspaar in Nieuwegein is slechts beeldvorming en voor het volk dat hunkert naar nationale rouw. De echte betrokkenheid zit in de Oost-Oekraïense grond en heet schaliegas.
Shell kan het nu dankzij deze dubieuze en walgelijke schaliegasdeal van Rutte, niet alleen zijn zakken vullen en bonussen verdubbelen maar ook doorgaan met het voorgoed verzieken van onze aardbodem… Howdy partner!


Blijf op de hoogte en teken de petitie; Shell stop met schaliegas wereldwijd!’, hieronder.
logo-milieudefensie

 

 

Ga naar de inleiding van dit artikel.

Eén gedachte over & ldquo; Howdy Partners! & rdquo;

  1. Dat er in den Haag nooit een vraag wordt gesteld, betreffende deze activiteiten van Rutte. Dit is ‘n.l de echte reden van de oorlog in Oekraïne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *