Door de Bank Genomen

Het is niet alleen de titel van de gelijknamige theatervoorstelling, maar al vanaf het moment dat Postbank overging naar het huidige ING, is heel Nederland inmiddels door de bank genomen.
De recent aangekondigde exorbitante bonussen en loonsverhogingen voor de top van het ING en ABN-AMRO grenzen aan het onwaarschijnlijke en zijn zelfs door Hoofd-econoom ING Nederland, Marieke Blom, niet meer aan ‘het gewone volk’ uit te leggen.

Werden de noodlijdende ING en ABN in 2010 nog met 45 miljard overheidssteun (belastinggeld), door toenmalig minister van Financiën Wouter Bos, van de ondergang gered, (nadat ze hun eigen crisis hadden gecreëerd) inmiddels staat Gerrit Zalm alweer lachend in de startblokken om ABN naar de beurs te brengen om opnieuw te gaan ‘flipperen’ met geld van een ander.

Bestuursvoorzitter Gerrit Zalm zegt zich te verbazen over de ophef die is ontstaan over zijn salarisverhoging van een ton per jaar en zegt ‘Het redelijk te vinden’.
Voor zijn aanwezigheid bij een bank, waar inmiddels iedereen zich groen en geel aan ergert, graait hij nu gewetenloos elk jaar 1.069.000 euro uit de Staatskas.

Nu Voorzitter Mario Draghi van het ECB (Europese Centrale Bank) de geldpers heeft aangezet kan ook ABN-topman Ralph Hamers, met terugwerkende kracht vanaf 2012, rekenen op een forse loonsverhoging van 28 procent.
Ook voor de ING-bankrovers Patrick Flynn en Wilfried Nagel zijn de ‘magere jaren’ voorbij. Zij kregen afgelopen jaar nog 772.000 euro aan vast salaris, dat dit jaar nog verhoogd werd naar 1,18 miljoen euro. Ook zij kunnen daarbij nog tot 20 procent extra verdienen bij goed presteren.

De Balkenende-norm is voor de bankiers inmiddels een lachertje geworden.

Nadat VVD’er Gerrit Zalm in 2008 samen met zijn vriendje Dirk Scheringa met zijn ‘List-en-Bedrog-DSB’, honderdduizenden Nederlanders een woekerpolis om hun strop had gelegd, pakt hij nu breedlachend de rest van bankierend Nederland.
De schaamteloosheid van deze narcistische egocentrische bankrovers is ronduit weerzinwekkend. ‘Waar is Pieter Lakeman als je hem nodig hebt’!

‘ING past niet bij jou’.

 

3 gedachten over “Door de Bank Genomen

  1. LS…

    Toch hoor en zie je hem de laatste tijd niet meer zo vaak achterlijk lachen. Ik denk dat hij daar medicijnen voor heeft gekregen of permanente kaakklem. Of het lachen is hem natuurlijk vergaan !

  2. De “aanstekelijke lach” van onze gluiperige “volksvertegenwoordigers” is een onderdeel van hun media-training. Mediatraining maakt deze graaiende punkers echter beperkt houdbaar. Hetgeen niet een punt voor deze lieden is: steevast vinden we ze ná hun politieke carrière terug in mooie (lees: goedbetaalde) baantjes terug bij de banken en verzekeraars. Het hele plaatje is nu wel duidelijk: we moeten eerst op hen stemmen. Vervolgens worden er -ná de verkiezingen!- een stel abjecte landverraders naar voren geschoven (kwestie van handig formeren) die steeds opnieuw een dictatoriale bezettingsmacht van criminele bankiers in ons kabinet vormen.

    Deze zware criminelen háten vrijheid, veiligheid en democratie. En daarom loopt hun mond er van over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *