Fuck de Koning !

Paleis op de Dam beklad met 'fuck de koning'Fuck de Koning !
….Mag dat?
Vanmorgen werd ik wakker met beelden van een met verf beklad Paleis op de Dam. De tekst: ‘Fuck de Koning’ was waarschijnlijk bedoelt als protest tegen het oppakken van journalist/activist Abulkasim Al-Jaberi. Deze had de 500 euro opgelegde boete, voor zijn ‘Fuck de Koning’-uitlatingen tijdens de Zwarte Pieten demonstratie op 16 november vorig jaar, geweigerd te betalen.
Volgens de advocaat van de activist, Willem Jebbink, zijn de uitlatingen van zijn cliënt niet direct gericht aan het adres van Willem-Alexander en Maxima.

Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan zegt de aanhouding van Abulkasim Al-Jaberi overdreven te vinden, ondanks dat heeft hij de arrestatie van Abulkasim Al-Jaberi niet tegen gehouden.

Hypocriet
Hoe dan ook, de discussie over wat je in Nederland wel en niet mag zeggen, is hiermee opnieuw opgelaaid.
Wat de feitelijke boodschap is achter de uitlatingen van Abulkasim Al-Jaberi laat zich nog even raden maar dat er een behoorlijk portie onvrede achter schuilt, kunnen we hieruit wel opmaken.
Wanneer Mark Rutte met zijn ‘Sterf maar’-beleid en Lodewijk Asscher met zijn ‘Code Oranje’ zeggen ons land socialer en sterker te maken door angst te zaaien en preventief paspoorten in te nemen, mensen uit te sluiten van deelneming aan onze samenleving, op naam, afkomst en uiterlijk blijft discrimineren, dan kun je met z’n allen op 4 mei wel twee minuten het stilzwijgen afdwingen en roepen; ‘Dat dit nooit meer mag gebeuren’, maar blijft het in mijn ogen, met alle respect voor de oorlogsslachtoffers, toch een kortzichtige en huichelachtig slechte klucht.
Wanneer ons Koningshuis echter begaan zou zijn met de armoede in ons land, waar het groeiend aantal voedselbanken het bewijs van is, zou het dan nog steeds zo schaamteloos onze schatkist leeg graaien voor peperdure auto’s, villa’s, aanlegsteigers met speedboten, vliegtuigen en andere exorbitante uitgaven…? Omdat ik het tegenovergestelde zie kan ik een vlaag waarin je naar de spuitbus grijpt rechtvaardigen.

Na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo liepen begin dit jaar alle regeringsleiders als één ‘Je suis Charlie’ gearmd door het centrum van Parijs. Hun éénduidige boodschap naar de wereld was: ‘Handen af van onze Vrijheid van Meningsuiting’. Dit was immers een groot goed dat met hand en tand verdedigd moest worden.

Onze Vrijheid van Meningsuiting en majesteitsschennis balanceert op het randje nu het OM heeft laten weten om journalist/activist Abulkasim Al-Jaberi alsnog niet verder te zullen vervolgen omdat ‘Fuck de Koning’ iets anders is dan wanneer hij had geroepen ‘Fuck You de Koning’…. In ons land gaat het om de nuances waar schijnbaar iedereen mee moet kunnen leven…

Charlie Hebdo protest

4 gedachten over “Fuck de Koning !

 1. LS…

  Er stroomt inmiddels meer fascisten bloed door de aderen van Fat Willy dan er ooit blauw bloed door de aderen van de (nep) Oranjes heeft gestroomd. En wat dacht je van Willy zelf toen hij nog als Prinz Heineken Pils door het leven ging. In de Gouden Koets zat hij regelmatig dikke vinger gebaren te maken naar het Nederlandsche Volluk gedurende de rijtoer. En Dikke Bea maar lachen… Fuck the Dutch etc.

 2. Mensen: ga niet meer stemmen. Moedig de politieke delinquenten en hun criminele praktijken waar jullie steeds op hebben gestemd niet langer aan. Wie niet stemt die stemt automatisch op zichzelf. Maar dat moet je natuurlijk wel zíén!

 3. Jullie laten je gek maken door agitators en propaganda.

  Onze Koning heeft het al moeilijk genoeg.
  En diens voorganger Koningin Beatrix, was dagelijks aanwezig in de Staten Generaal. Waar ze natuurlijk weinig kon uitrichten als vrouw zijnde, maar ze deed echt wel haar best.

  Als ik zou stemmen, zou ik SGP stemmen overigens.
  Maar ik stem dus niet, omdat de zonde-dag promotie van de SGP heidens en satanisch paaps is. Bid mede gaarne, dat de SGP zich nog eens bekeerd, dankie.

  Als je moeite hebt met majesteitsschennisvervolgingen, mijn schuld.
  Ik vond begin deze eeuw dat het wel grappig zou zijn, als er wat scenes zouden komen rond majesteitsschennis.

  Beatrix hield en houdt evident van dit land en dit volk.
  Ook onze koning beschouw ik als een vriend. Een betrouwbare kameraad. Een landgenoot misschien dan niet beter weet, maar toch wel heel wat beter dan veruit de meesten binnen het volk.

  LEVE DE KONING

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *