Voetbal is Oorlog

FIFAOver een week zal ons Oranje team, onder leiding van Louis van Gaal, aftrappen voor de WK-2014 in Brazilië.
Maar hoe een ‘balletje’ echt moet rollen weet alleen FIFA-baas en voorzitter Sepp Blatter. Dit 78-jarige ego van de wereldvoetbalfederatie ziet zichzelf met omkoping en corruptie voor de vijfde keer herkozen. Zelfs FIFA-bestuurslid Michael van Praag heeft zijn stem voor voorzitter Sepp Blatter uitgesproken. In zijn privé-jet vliegt deze hoogbejaarde gek de wereld rond om de meest armzalige werelddelen op te zadelen met een overdosis aan beton en gras, waar na de WK niemand meer iets aan heeft. Met smeergeld en steekpenningen weet hij de grootste dictators op deze aarde om te kopen om deze voetbal-arena’s vervolgens door slaven tegen een hongerloon en onder mensonwaardige omstandigheden uit de grond te laten stampen.

In 2018 is het de beurt aan Rusland, waar dictator Vladimir Poetin handenwringend de spelen zal omarmen als propaganda voor zijn verderfelijk militair ingrijpen in de Oekraïne.
In 2022 mag
 Qatar de 22ste editie van dit FIFA-circus organiseren. Hoewel dit, na de onlangs bekend geworden en belastende dossiers van een FIFA-klokkenluider, nog op losse schroeven is komen te staan. Maar buiten dat, wie wil er nu achter een bal hollen in een woestijn bij 50 graden…?

Rinus Michels had gelijk: ‘Voetbal is oorlog’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *