De Rechtse Rechtsstaat

advocaten

Na eerst het hele gevangeniswezen in Nederland met z’n idioten ideeën de boom in te hebben gejaagd, Asielzoekers het land uit te hebben gegooid, heeft voormalig fractievoorzitter van Leefbaar Nederland, Fred Teeven, nu het vuur geopend op de advocatuur. Samen met zijn VVD-makker, ‘Bromhoofd’ Opstelten, dreigt hij onze Rechtsstaat opnieuw te ondermijnen.

Protest
Zo legde advocaten op maandag 11 november 2013 het werk massaal neer om opnieuw aandacht te vragen voor deze belachelijke maatregelen.
 Niet voor hun eigen betere arbeidsomstandigheden, maar om te waarschuwen voor een onrechtvaardige tweedeling in onze maatschappij.
De aangekondigde bezuinigingen zullen er namelijk voor gaan zorgen dat de gang naar de rechter straks alleen weggelegd is voor de financieel draagkrachtige in onze maatschappij. Door het opheffen van ondermeer de Pro Deo-advocaat, zal de minder bedeelde burger de gang naar de rechter, bij geschillen met diezelfde overheid, niet meer kunnen maken.

OpsteltenVoor alle duidelijkheid. De ‘Rechtsstaat’ is, het bevorderen en waarborgen van rechtszekerheid en rechtsgelijkheid binnen een Democratie. Met andere worden; in een Rechtsstaat worden burgers beschermd tegen de ‘macht’ van de overheid. Zo moeten onafhankelijke rechters bij conflicten, deze overheid kunnen corrigeren. Nu word aan deze Rechtsgelijkheid behoorlijk geknaagd door diezelfde overheid.

Ieder voor zich….
Bij zijn eerste troonrede ‘dreigde’ Willem Alexander al voor de omslag van ‘Verzorgingsstaat’ naar ‘Participatiesamenleving’. Er is natuurlijk niets mis met participeren bij gelijkheid, maar als dit het nieuwe werkwoord gaat worden van kabinet Rutte II, dan dreigt onze ‘Verzorgingsstaat’, die we zorgvuldig koesterde en trots op waren, tot bij de enkels te worden afgebroken. Oudere, hulpbehoevende, gehandicapten en andere zwakkere uit onze samenleving mogen het zelf gaan uitzoeken en zullen aan hun lot worden overgelaten. Alsof zij een keuze hebben…

En waar is Links
Na al dat visieloos geleuter van die Rechtse Egotrippers zonder visie, zou je wensen dat er naast hun asociaal regeringsbeleid ook een sociaal geluid te horen zou zijn, maar helaas, niets is minder waar. Zelfs de PvdA keft klef mee in deze afbraak coalitie.

Ga naar de inleiding van dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *