Boycot WK Judo Rusland

Het is nog maar enkele weken geleden dat heel Nederland vol afschuw rouwde om de slachtoffers van MH17. Mensen verdrongen zich op viaducten en vluchtstroken van de A2 en gooide verse bloemen en knuffeldieren naar de rouwstoet. Het koningspaar tekende het condoleanceregister, de vlaggen gingen halfstok en het hele kabinet heeft in Eindhoven om beurten uren naar een Hercules C-130 staan staren, terwijl Mark Rutte kort daarop beloofde dat de onderste steen boven zou komen.
Al direct na het neerhalen van MH17 wezen alle beschuldigende vingers naar agressor Vladimir Poetin, die met zijn annexatie van de Krim direct verantwoordelijk werd gehouden voor het wapengekletter in Oost-Oekraïne.

Eind deze maand reizen ‘onze’ Judoka’s, Henk Grol en Kim Polling af naar het WK Judo 2014 in het Russische Tsjeljabinsk. Ze zullen daar sporten en handenschuddend op de foto gaan met KGB Judoka Poetin.
Maar net als Mark Rutte, Edith Schippers, Camiel Eurlings en Alex en Maxima bij hun bezoek aan de Olympische Spelen in Sotsji, wil je toch niet voor gewetenloze randdebiel worden uitgemaakt, door onderdeel te zijn van de propaganda-machine van deze moordende dictator.
Natuurlijk zullen de judoka’s zeggen dat sport en politiek los gezien moeten worden en zij er jaren hard voor getraind hebben. Maar dat is natuurlijk bullshit! Het gaat om je principes en laten zien waar je menselijke waardigheid ligt! Anders heeft dat zogenaamd rouwen geen enkele betekenis gehad!
Je laat je als judoka toch niet vrijwillig in een Russische houtgreep nemen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *