Klokkenluider Ben Oude-Nijhuis Overleden

Op de dag dat de Tweede Kamer-oppositie zijn zorg uitspreekt over de ouderenzorg, kwam het bericht dat klokkenluider en aanjager van dit debat, Ben Oude Nijhuis, maandag 17 november op 82-jarige leeftijd is overleden.
De falende zorg en erbarmelijke omstandigheden van dementerende ouderen in verpleeghuizen, kreeg deze maand door hem plots een gezicht.
Joop van Rijn (de vader van staatsecretaris voor Volksgezondheid, Martin van Rijn), deed samen met deze strijdlustige Ben Oude Nijhuis, in het AD een boekje open over de schrijnende situatie van hun partners in het Haagse verpleeghuis van zorgaanbieder WZH.
In het programma PAUW zocht Ben Oude Nijhuis de publiciteit om PvdA-staatsecretaris Van Rijn te overtuigen van de mensonwaardige omstandigheden waarin zijn vrouw en de moeder van Martin van Rijn, werden verzorgd. De staatsecretaris leek geen moment onder de indruk van het feit dat soms de urine langs de enkels van zijn moeder loopt.

Een dag later verscheen Heleen Dupuis bij PAUW aan tafel. Als voorzitter van de Raad van Toezicht van zorgaanbieder WZH, ontkende zij iedere aantijging op haar organisatie en met haar dodelijke arrogantie maakte zij van Ben Oude Nijhuis, een leugenaar en fantast.
Heleen Dupuis, die ook nog Eerste Kamerlid is voor de VVD, nam de problemen, als het tekort aan personeel en de vele klachten, voor lief en sprak liever over de twee gouden keurmerken die haar organisatie ten deel was gevallen en het eigen-vermogen van 30,4 miljoen euro….
Zoals met de meeste ‘Falende-Zorg-Klokkenluiders’, is het helaas ook Ben Oude Nijhuis vergaan. Als klokkenluider maak je je immers niet populair bij de gevestigde orde en op de waarheid zit de overheid al helemaal niet te wachten.
In de volgende 14 minuten durende compilatie, het laatste strijdlustige publieke optreden van Ben Oude Nijhuis.

Eén gedachte over & ldquo; Klokkenluider Ben Oude-Nijhuis Overleden & rdquo;

  1. Ik heb het “optreden” van frau Dupuis gezien en madam kwam niet verder dan: “maar ze hebben 2 gouden keurmerken hoor, 2 gouden keurmerken”. Als het niet zo triest was had ik erom moeten lachen. 2 gouden keurmerken krijgen voor 2 vooraf aangekondigde onderzoeken!!! Zo kan iedere miserabel gevoerde instelling wel een keurmerk krijgen. Frau Dupuis laat hier ook weer zien dat de 1e kamerleden (trouwens alle kamerleden) geen bijbanen behoren te hebben. De belangenverstrengeling kan nooit uitblijven, al willen ze het gepeupel voorhouden dat ze echt onafhankelijk kunnen stemmen als er iets langskomt waar ze voorzitter, lid RvT of wat anders zijn. Je bijt niet de hond die je voedt, zo simpel is het. Helaas lonkt het geld wat op ze wacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *