Foute Vrouwen 1

Ach, u kent ze wel… De ‘Iron Lady’s’ die zich, vaak bewust van hun gebrek aan sexappeal, met elleboog en een veel te grote bek, een weg naar de macht onder het glazen plafond van het politieke toneel hebben weten te werken. De Albayrak’s, Verdonk’s, Jorritsma’s en niet te vergeten, onze huidige ‘Iron Lady’ van Volksgezondheid Edith Schippers. Eenmaal onder deze carrière barrière aangekomen, knallen ze er het liefst dwars doorheen en laten de samenleving met de rotzooi en de scherven.

Asyl ErbudakNu door de privatisering in de zorg, dit ‘soort’ ook tot aan de bestuurstafel van een zorginstelling kan doorstoten, maakt dat ook hier de samenleving moet opdraaien voor de schade van een gesneuveld glazen plafond.
Zo is de ex-bestuursvoorzitter van het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam, Aysel Erbudak, door haar eigen buitensporige hebzucht en zelfverrijking, naar Turkije gevlucht.

Naast het graaien uit de ziekenhuis kas voor privé uitgaven, wist Aysel Erbudak grote sommen geld van het Slotervaart Ziekenhuis, via haar eigen investeringsmaatschappij Meromi Participaties, door te sluizen naar de bouw van een resort in Turkije. De rechtbank veroordeelde Aysel Erbudak daarvoor gisteren tot het terugbetalen van 1,7 miljoen euro.

Aysel Erbudak werd in 1996 al veroordeelt van medeplichtigheid voor het arrangeren van schijnhuwelijken met vrouwen in kwetsbare geestelijke posities. En in 2000 zag zij, de in hoger beroep opgelegde celstraf van vijftien maanden, wegens belasting- en premie ontduiking, omgezet in een taakstraf.

Hoe je met een dergelijk strafblad in de bestuurstop van een zorginstelling kan komen, is natuurlijk een directe gevolgtrekking van het privatiseer-zieke VVD-beleid van Kabinet-Rutte II. Het is dezelfde regering die ons regelmatig wijsmaakt dat onze gezondheidszorg onbetaalbaar dreigt te geworden.

Toen ik in deze zelfde week het Hoofd Terrorismebestrijding Dick Schoof een poging zag doen om ons nog banger te maken voor de Jihadisten in Nederland, vroeg ik mij af hoe ‘Substantieel’ de dreiging is voor het leegroven van onze verzorgingsstaat.

Waarom ziet het OM hun opgejaagde moslims het liefst preventief achter de tralies en loopt een ‘Foute Vrouw’, na alle bewijslast, nog vrolijk rond…(?)

 

3 gedachten over “Foute Vrouwen 1

  1. Hoe ‘substantieel’ de dreiging is voor het leegroven van onze verzorgingsstaat? CODE ROOD, DIEPROOD.

    Wat betreft de onbetaalbaarheid van de gezondheidszorg, de Lelijke Liberale Leugenaars doen het voorkomen alsof concurrentie in de zorg lagere prijzen oplevert. Oh, ja? En waarom moet je in de Verenigde Staten van Armoede dan 600 dollar per maand neertellen voor een pakket dat ongeveer gelijk is aan ons “basispakket”? Omdat je niet kunt concurreren op zaken waarbij je niet kunt kiezen voor ja of nee, iets meer of iets minder. Enkele voorbeeldjes.
    Een kubieke meter gas is een kubieke meter gas. Je kunt niet kiezen voor vierkant, rond, blauw, paars, of gas met stippeltjes. Hetzelfde met water (waterschapsverkiezingen, wat een onzin) of elektra. Als je met de bus van Blokzijl naar Steenwijk moet, kun je dan kiezen of je met Veolia of Connexxion gaat?
    Als je een blindedarmoperatie moet, kun je dan tegen de narcotiseur zeggen: ach weet je wat, laat die verdoving maar zitten, ik bijt wel op mijn tanden. Kun je tegen de chirurg zeggen: ach, weet je wat, laat de wond maar open, mijn vrouw is nogal goed met naald en draad. Nee, natuurlijk niet, je hebt de HELE operatie nodig, en daarom kun je al die zaken niet aan een ondernemer overlaten, want die zoekt allereerst de prijs op waarbij hij de hoogste winst maakt. Dat is prima, als je Porsches verkoopt, maar niet in de zorg.

    Sociaal democratie is tot nog toe het systeem dat de minste problemen oplevert. En als het problemen oplevert, kun je daar iets aan doen. In een communistische of nachtwakersstaat kun je niets ondernemen omdat iedereen achter een achterlijke ideologie aanloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *